SARBATORILE COREENILOR:
ANUL NOU - se sarbatoreste in februarie.Se serveste "tteoguk" ,supa clara de vita,care contine fasii lungi de turta de orez,aromate cu verdeturi si "gabi tang" care este o tocana aromata.
PRIMA LUNA PLINA - primavara,se sarbatoreste ziua primei luni pline,cu o serie de ritualuri impotriva ghinionului din cursul anului.Se servesc : "ogopkap" care consta in orez gatit in abur,amestecat cu cinci tipuri de cereale si "mugeun namul",care consta intr-o varietate de legume ca ciuperci,ridichi si muguri de bambus.
SAMBOK - se sarbatoresc cele mai calde trei zile ale anului,numite "chobok", "jungbok" si "malbok".Se serveste supa"samgyetang",care contine pui intreg umplut cu orez,ginseng si curmale rosii.
CHUSEOK - are loc toamna,cand se viziteaza si se fac rugaciuni la mormintele stramosilor.Se manaca prajituri de orez "songpyeon",care au forma de semiluna,umplute cu fasole,alune si diverse seminte si o supa de taro numita" torantag".
DONJI - sarbatoarea solstitiului de iarna,are loc in ultima parte a lunii decembrie. Se mananca "patjuk",este un terci de fasole rosie care contine bilute de orez.Culoarea rosie a terciului semnifica alungarea spiritelor rele.
ANUL NOU - se sarbatoreste in februarie.Se serveste "tteoguk" ,supa clara de vita,care contine fasii lungi de turta de orez,aromate cu verdeturi si "gabi tang" care este o tocana aromata.
PRIMA LUNA PLINA - primavara,se sarbatoreste ziua primei luni pline,cu o serie de ritualuri impotriva ghinionului din cursul anului.Se servesc : "ogopkap" care consta in orez gatit in abur,amestecat cu cinci tipuri de cereale si "mugeun namul",care consta intr-o varietate de legume ca ciuperci,ridichi si muguri de bambus.
SAMBOK - se sarbatoresc cele mai calde trei zile ale anului,numite "chobok", "jungbok" si "malbok".Se serveste supa"samgyetang",care contine pui intreg umplut cu orez,ginseng si curmale rosii.
CHUSEOK - are loc toamna,cand se viziteaza si se fac rugaciuni la mormintele stramosilor.Se manaca prajituri de orez "songpyeon",care au forma de semiluna,umplute cu fasole,alune si diverse seminte si o supa de taro numita" torantag".
DONJI - sarbatoarea solstitiului de iarna,are loc in ultima parte a lunii decembrie. Se mananca "patjuk",este un terci de fasole rosie care contine bilute de orez.Culoarea rosie a terciului semnifica alungarea spiritelor rele.