Bun venit tuturor! Inregistreaza-te pentru a comenta serialele in curs de difuzare,dar si pt. ati spune parerea in legatura cu serialele si cultura Coreeana si nu numai!Respecta si vei fi respectat/a!

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Moxibustia

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Moxibustia la data de Dum Ian 22, 2012 12:06 pm

anamaria

avatar
Infirmiera regala
Infirmiera regala
Moxibustia reprezintă o metodă a medicinii tradiţionale orientale,care constă din aplicarea punctuală (în anumite puncte de pe meridiane),a moxei(o mică grămăjoară realizată din frunze uscate şi mărunţite, care se aprinde arzând mocnit).Acest gen de tratament datează încă de când omul a descoperit focul şi efectele benefice ale acestuia.


Moxibustia tradiţională veritabilă, nu este o combinaţie între acupunctură şi moxă, aşa cum se aplică uneori azi în occident,ci o metodă terapeutică recomandată în anumite afecţiuni,în care acupunctura este contraindicată. În vechile tratate de medicină chinezească sau coreeană, folosirea concomitentă a acupuncturii şi a moxibustiei, este cu desăvârşire contraindicată.Cea mai explicită descriere a moxibustiei, apare în 1610, în cartea Dongeuibogam (Oglinda Preţioasă a Medicinii Orientale),semnată de medicul coreean Hur Jun, personaj legendar în orient, care a devenit eroul serialului "Legendele palatului Dr. Hur Jun"

Moxa tradiţională este realizată din frunzele superioare uscate şi mărunţite de pelin negru.Se acceptă, ca materie primă pentru moxă,doar frunzele superioare recoltate de la plantele ce cresc în zone cu mult soare, deci care, au acumulat multă căldură.Grămăjoarele în formă de moviliţe, se aşează pe felii de usturoi sau de ghimbir (în unele cazuri se aplică direct pe piele sau pe mici discuri de lemn), după care se aplică pe piele, în puncte bine stabilite. Apoi, aceste mici muşuroaie, sunt aprinse în capătul superior, arzând încet şi mocnit, deci fără flacără

Efectele şi recomandările moxibustiei

Moxibustia, faţă de acupunctură, deşi este mai stresantă, prin faptul că acţionează mai profund şi în timp îndelungat, prezintă efecte terapeutice certe în unele boli cronice sau în afecţiunile acute cu evoluţie lungă şi care se pot croniciza, dar numai dacă este corect aplicată (metoda este complicată şi cere multe cunoştinţe şi experienţă). Efectul terapeutic rezultă atât din efectul termic local (stimularea punctelor de acupunctură, provocarea unui aflux de sânge capilar zonal sporit), cat si prin difuziunea principiilor active din plante prin piele.
De obicei, se apelează la moxe, în caz de reumatism sau în alte afecţiuni cauzate sau amplificate de frig sau de umezeală, în unele forme de cancer, în cazul unor boli pulmonare (astm bronşic, bronşită cronică). De asemenea, moxibustia se dovedeşte de efect în formele de oboseală cronică sau epuizare (surmenaj, astenie, neurastenie). În cazul unor boli digestive sau renale cu evoluţie lungă, folosirea terapeutică a moxelor se poate dovedi benefică.
Folosirea moxei, conform tratatelor de medicină asiatice, este contraindicată în majoritatea bolilor şi simptomelor acute.
Nu se recurge la moxibustie în afecţiunile considerate a fi "de foc": ulcer, inflamaţii infecţioase, hiperexcitabilitate nervoasă, febră, etc..
Sursa:http://www.bioterapi.roUltima editare efectuata de catre anamaria in Dum Ian 22, 2012 12:22 pm, editata de 2 ori

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Moxibustia la data de Dum Ian 22, 2012 12:12 pm

Roxy_Yumi

avatar
Administrator
Administrator
woow
multumim pentru info

Vezi profilul utilizatorului http://se7enworld.forumotion.com/forum.htm

3 Re: Moxibustia la data de Dum Ian 22, 2012 12:56 pm

anamaria

avatar
Infirmiera regala
Infirmiera regala
Cu multa placere! Mi s-a parut foarte interesant asa ca am cautat sa aflu mai multe si am zis sa impartasesc si cu voi informatiile pe care le-am gasit.

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: Moxibustia la data de Mier Ian 25, 2012 10:14 am

Roxy_Yumi

avatar
Administrator
Administrator
imaginea e superba

Vezi profilul utilizatorului http://se7enworld.forumotion.com/forum.htm

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum