Bun venit tuturor! Inregistreaza-te pentru a comenta serialele in curs de difuzare,dar si pt. ati spune parerea in legatura cu serialele si cultura Coreeana si nu numai!Respecta si vei fi respectat/a!

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Imbracaminte

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Imbracaminte la data de Dum Ian 22, 2012 11:33 am

Roxy_Yumi

avatar
Administrator
Administrator
Jangot (장옷)
*Jangot este un tip de imbracaminte purtata de femei in timpul dinastiei Joseon, folosita pentru a-si acoperi fata. Este similara cu durumagi sau cu jacheta exterioara de la un hambok.

*Diferenta este ca jangotul are un guler (git),si o funda de legat (goreum).
Conform principiilor din acea perioada, femeilor le era interzis sa-si arate fata barbatilor straini, asa ca foloseau tipul acesta de imbracaminte.Ultima editare efectuata de catre Roxy_Yumi in Dum Ian 22, 2012 11:37 am, editata de 1 ori

Vezi profilul utilizatorului http://se7enworld.forumotion.com/forum.htm

2 Re: Imbracaminte la data de Dum Ian 22, 2012 11:37 am

Roxy_Yumi

avatar
Administrator
Administrator
Hwarot (활옷)

Hwarot este un tip de imbracaminte traditional coreean purtat de femei in timpul dinastiilor Goryeo si Joseon.

Femeile din familia regala purtau kwarot la ceremonii, cum ar fi nunta, iar femeile obisnuite doar la nunti.

Vezi profilul utilizatorului http://se7enworld.forumotion.com/forum.htm

3 Re: Imbracaminte la data de Dum Ian 22, 2012 11:41 am

Roxy_Yumi

avatar
Administrator
Administrator
Hanbok
El este adesea caracterizat prin culori vibrante şi linii simple,fără buzunare.Deşi termenul literal înseamnă “Îmbrăcăminte coreeană”,astăzi hanbok-ul se referă de multe ori,in special la hanbok-ul Dinastiei Joseon şi este purtat ca îmbrăcăminte semi-oficială sau formală in timpul festivalurilor tradiţionale şi de sărbători.Hanbok-ul modern nu respectă exact stilul real,purtat in timpul Dinastiei Joseon,întrucât el a trecut prin câteva schimbări majore în decursul secolului 20,din motive practice.

Compoziţia de bază şi haine
Hanbok-ul tradiţional al femeii constă în “jeogori”,o bluza scurta sau un sacou si “chima” o fustă lungă ca de obicei este purtată pe deplin.Ansamblul este adesea numit “chima jegori”.
Hanbok-ul bărbaţilor constă în “jegori” si pantaloni lungi numiţi “baji”.

Jeogori


Jeogori este articolul de îmbrăcăminte de bază superior,care a fost purtat de şi bărbaţi şi femei.Acesta acoperă braţele şi partea superioară a corpului celui care îl poartă.Forma de bază a unui “jeogori” constă in “gil”,”git”,”dongjeong”,”goreum” şi mâneci.
Gil este partea mare a articolului vestimentar,din faţă şi din spate şi git este materialul care ornamentează gulerul.
Dongjeong este un guler alb amovibil,plasat la sfârşitul git-ului.
Goreum sunt panglicile care leagă jeogori.
Jeogori-ul femeilor poate avea kkeutdong,o manşetă colorată diferit la capătul mânecilor.Există două jeogori,care pot fi cele mai vechi descoperiri arheologice.Una din mormântul Clanului Yangcheon Heo ce datează din 1400-1450,în timp ce cealaltă a fost descoperită în interiorul statuii lui Buddha la Templul Sangwonsa (probabil lăsată ca o jertfă)ce datează din 1460.
Forma jeogeori-ului s-a schimbat în timp.În timp ce jeogori-ul bărbaţilor a rămas relativ neschimbat,jeogori-ul femeilor s-a scurtat dramatic în timpul Dinastiei Joseon,ajungând la cel mai scurt nivel la sfârşitul secolului al 19-lea.Cu toate acestea,datorită eforturilor de reformare şi motivelor practice,jeogori-ul modern pentru femei este mai lung decât cel din trecut.Oricum,lungimea este încă deasupra taliei.Tradiţional,goreum au fost scurte si înguste,dar goreum moderne sunt destul de lungi şi late.Există mai multe tipuri de jeogori,in funcţie de ţesătură,tehnică de cusut şi forma.


Chima se referă la fusta,care este, de asemenea numită “sang” sau “gun” in Hanja.Juponul sau fusta este un strat numit “sokchima”.În conformitate cu picturile murale rămase în Gogureyo si o jucărie excavate din vecinătatea Hwangnam-dong-ului,Gyeongju,femeile din Gogureyo purtau o chima în primul rând si apoi jeogori peste chima,acoperind centura sa.

Baji

Acesta este termenul official pentru “pantaloni”.Acelaşi cuvânt este folosit şi astăzi pentru pantalonii moderni.

Vezi profilul utilizatorului http://se7enworld.forumotion.com/forum.htm

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum