Bun venit tuturor! Inregistreaza-te pentru a comenta serialele in curs de difuzare,dar si pt. ati spune parerea in legatura cu serialele si cultura Coreeana si nu numai!Respecta si vei fi respectat/a!

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Mastile coreene

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Mastile coreene la data de Dum Aug 28, 2011 6:05 am

ana_maria_janggeum

avatar
ModeratorFilme
ModeratorFilme
Măştile coreene au o tradiţie îndelungată, cu utilizarea într-o varietate de contexte.Au fost folosite in razboi,atat pe oameni cat si pe caii lor;in ceremonii,ritualuri de inmormantare si in ritualurile samanice pentru indepartarea spiritelor rele;pentru a comemora fetele marilor conducatori in masti mortuare;si in arta,in special in ritualuri dansate,piese de teatru sau dansurile curtilor regale.In prezent sunt folosite ca miniaturi pentru turisti,sau pentru telefoanele mobile,unde atarna ca talismane aducatoare de noroc.

Mastile samanice

Măştile de multe ori oribile sau groteşti au fost folosite în practicile şamanice pentru capacitatea lor de a evoca frica, şi umor, în riturile ceremoniale.Măştile au fost adesea făcute din lemn de arin, cu mai multe straturi de lac pentru a da luciu acestora, si rezistent la apa pentru a putea fi purtate.Ele erau de obicei, pictate, şi au avut adesea balamale pentru ca gura sa poata fi miscata in voie.Hahoe, Sandae şi Talchum sunt toate dramele tradiţionale coreene in care masca are semnificaţie rituală şi religioasa.Hahoe Byeolsin este un fel de dans exorcist, în timp ce artiştii interpreţi sau executanţi purta masca, cum ar fi yangbantal (nobil), bunetal, seonbital (savant), gaksital (mireasa), chorangital, halmital, jujital (călugăr-sef), jungital (călugăr), baekjeongtal (măcelar ), şi imaetal.

Masca din Hahoe Byeolsin în sine a fost clasificata ca fiind un bunul cultural imaterial cu numarul 69 de către guvernul sud-coreean la 17 noiembrie 1980.

Dansul Hahoe este una dintre dramele populare de Pungcheon Hahoe,un sat din orasul Andong , si dateaza din timpul dinastiei Goryeo.

Sursa:Wikipedia

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Mastile coreene la data de Mar Sept 06, 2011 2:48 am

Serenity

avatar
ModeratorFilme
ModeratorFilme
Dragute mastiVezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum