Bun venit tuturor! Inregistreaza-te pentru a comenta serialele in curs de difuzare,dar si pt. ati spune parerea in legatura cu serialele si cultura Coreeana si nu numai!Respecta si vei fi respectat/a!

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Instrumente muzicale coreene(IV)

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Instrumente muzicale coreene(IV) la data de Lun Aug 22, 2011 6:28 am

ana_maria_janggeum

avatar
ModeratorFilme
ModeratorFilme
Pyeongyeong este un instrument muzical cu percutie,alcatuit din 16 blocuri de piatra,agatate de o rama de lemn.Desi blocurile au aceeasi forma ,sunetul lor variaza in functie de grosime;cele mai subtiri produc sunete subtiri,iar cele groase produc sunete mai joase.
Pyeongyeong a evoluat din instrumentul chinezesc bianqing.


Buk este o toba traditionala coreeana.
Istorie:
-Buk-ul folosit la curtea regala erau de obicei fixate cu cuie pe margini, în timp ce cele utilizate pentru muzica traditionala sunt de obicei legate cu curele din piele pentru a forma o forma.
Cantaretii din palatele regale obisnuiau sa bata toba cu un bukchae,in timp ce oamenii traditionali bateau toba cu mainile.
Buk a fost folosit inca din periada celor Trei Regate(57 I.H-668D.H.),marturii ale utilizarii lor ramanand in picturile murale din cripte si mominte regale.
In timpul Sillei Unificate(668-935)ear folosit impreuna cu un instrument cu percutie numit Bak.In timpul dinastiei Joseon,partiturile muzicale pentru buk erau folosite la curtea regala, fiind folosit impreuna cu janggu, jwago, yonggo, gyobanggo, jeolgo, nogo şi altele.
Printre ei janggu a fost, de asemenea, utilizat pentru muzică populară, iar mai târziu a devenit instrumentul cel mai frecvent utilizat.
Exista doua forme de buk nedecorate folosite în muzica populară coreeană: buk folosit pentru a însoţi pansori, este numit sori-buk , în timp ce buk folosit pentru a însoţi muzica pungmul se numeşte pungmul-buk.

Sursa:Wikipedia

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Instrumente muzicale coreene(IV) la data de Joi Aug 25, 2011 1:22 am

Serenity

avatar
ModeratorFilme
ModeratorFilme
Ms pt info
Frumoase instrumenteVezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum