Bun venit tuturor! Inregistreaza-te pentru a comenta serialele in curs de difuzare,dar si pt. ati spune parerea in legatura cu serialele si cultura Coreeana si nu numai!Respecta si vei fi respectat/a!

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Salpuri(dansul curatirii sufletului)

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Salpuri(dansul curatirii sufletului) la data de Joi Aug 18, 2011 1:11 am

ana_maria_janggeum

avatar
ModeratorFilme
ModeratorFilme
Salpuri inseamna,literal,curatirea sufletului.De obicei, o mudang (şaman) prezida acest proces.
Şamanismul este o tradiţie îndelungată care a apărut în jurul celor trei Regate ale Coreei. Salpuri a fost punctul culminant al ritualuri şamaniste.Salpuri este răspândită în regiunea Honam, partea sud a Coreei, în formă de ssitkimgut, ritualul de curatare al sufletului. Aceasta este considerată ca fiind arhetipul Salpuri-ului actual care foloseşte o eşarfă de mătase albă.Dansul salpuri a fost lustruit de-a lungul secolelor pentru a adăuga valoare artistică, şi aşa este greu astăzi să-l urmarim ca un ritual simplu de exorcizare.
Acesta a fost efectuat în rituri şamaniste însoţit de ritmuri de shinawi (oferind un ansamblu larg improvizat cu instrumente de suflat şi percuţie), pentru a atrage interesul spectatorilor.Fiind transformat într-o alta forma de arta artistică, numele salpuri a fost schimbat în ipchum, chukhungchum, sau sugonchum.
Deşi derivă din riturile şamanice, salpuri nu are nici o functie religioasa.Dansatorul,lasandu-se prada muzicii, portertizeaza la ficare pas tristete si anxietate. În timpul acestui proces, mişcarea dansatorului relevă energie izbitoare şi libera pe care o efectuează într-o stare de transă.
Salpuri-ul începe cu ritmuri lente în ritm shinawi şi, treptat, se acumulează o viteză care transmite emoţia dansatorului.
Sursa:Korean Art Performance
Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Salpuri(dansul curatirii sufletului) la data de Mar Sept 06, 2011 2:51 am

Serenity

avatar
ModeratorFilme
ModeratorFilme
Marfa dans
Cu cata gratie se misca acea fata din videoclipVezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum