Bun venit tuturor! Inregistreaza-te pentru a comenta serialele in curs de difuzare,dar si pt. ati spune parerea in legatura cu serialele si cultura Coreeana si nu numai!Respecta si vei fi respectat/a!

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Baklava tatli ile ceviz ve fistigi antep , uzum kuru

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Baklava tatli ile ceviz ve fistigi antep , uzum kuru la data de Mier Iul 20, 2011 5:24 am

Song-yo

avatar
ModeratorActori
De cand o cunosc eu sau chiar de mai mult timp ea face niste baclavele unice.Este vorba despre bunica mea.Cand avem sarbatori sau musafiri ea le pregateste dis-de-dimineata.Chair daca o mult timp ea este multumita ca le-a facut.Persoana care le mananca se linge pe dege si ii mia cere bunici mele.Deci , sa va dau reteta.
Ingrediente:
-1 kg de faina
-200 ml de apa
- 300 gr de nuci
- 150 gr de unt
- 200 gr de zahar
- 150 ml de miere
-200 ml ducealata de trandafir
-300 gr stafide
-300 gr fistic
-160 ml suc de portocale
-210 kg fructe
160 ml suc lamaie
Mod de preparare:
Pasul 1
Turnati toata faina intr-un vas si puneti putina apa , iar apoi framantati bine si iar puneti apa tot asa pana cand se termina apa.
Pasul 2
Puneti coca intr-un loc si puneti peste ea un prosop.Lasatio sa creasca timp de 6 ore.
Pasul 3
In timp ce coca creste pregatiti sucul de portocale si sucul de lamaie .Luati 8 portocale si 8 lamai si stoarcetile , apoi punetile intr-un castron separat fiecare.
Pasul 4
Luati dulceata de trandafiri , untul , zaharul , mierea si amestecatile pe toate impreuna.Dupa ce le amestecati bagatile la congelator.
Pasul 5
Luati stafidele , nucile , fisticul si fructele.Amestecati stafidele , nucile si fisticul.Fructele trebuie spalate bine , decojate si taiate.Dupa ce le-ati taiat le amestecati cu celalalte.
Pasul 6
Dupa ce trec cele 6 ore luati coca si luati facaletul si intindetio.Dupa , ce ati intinso bine bine pe masa , puneti tot ce se intamplase la" pasul 3 , pasul 4 , pasul 5" si faceti triunghiuri.Apoi inchidetile si bagatile la cuptor la 4 ore.
Pasul 7
Luati din nou zaharul si apa si turnatile intru cazan.Apoi , punetile pe foc timp de 5 minute.
8.Cand scoateti tava de la cuptor turnati repede serbetul "cel de la pasul 7" si mancati cu placere.
Sper sa va placa!Mie mia placut din totdeauna.

Vezi profilul utilizatorului

Ha Ni

avatar
Infirmiera regala
Infirmiera regala
Si mie imi face mami baclavale. Sunt buneeeeeeeeeee raaaaaaau!

Vezi profilul utilizatorului

3 Re: Baklava tatli ile ceviz ve fistigi antep , uzum kuru la data de Dum Ian 22, 2012 11:09 am

anamaria

avatar
Infirmiera regala
Infirmiera regala
Am mancat prima data chiar in Turcia si mi-au placut foarte mult,o puneam mereu pe mama sa imi cumpere iar ea nu prea vroia pentru ca sunt extrem de dulci si ii e teama sa nu-mi creasca glicemia.
Multumim pentru reteta!

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: Baklava tatli ile ceviz ve fistigi antep , uzum kuru la data de Dum Ian 22, 2012 11:10 am

Roxy_Yumi

avatar
Administrator
Administrator
mutumim
am sa incerc si eu

Vezi profilul utilizatorului http://se7enworld.forumotion.com/forum.htm

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum