De cand o cunosc eu sau chiar de mai mult timp ea face niste baclavele unice.Este vorba despre bunica mea.Cand avem sarbatori sau musafiri ea le pregateste dis-de-dimineata.Chair daca o mult timp ea este multumita ca le-a facut.Persoana care le mananca se linge pe dege si ii mia cere bunici mele.Deci , sa va dau reteta.
Ingrediente:
-1 kg de faina
-200 ml de apa
- 300 gr de nuci
- 150 gr de unt
- 200 gr de zahar
- 150 ml de miere
-200 ml ducealata de trandafir
-300 gr stafide
-300 gr fistic
-160 ml suc de portocale
-210 kg fructe
160 ml suc lamaie
Mod de preparare:
Pasul 1
Turnati toata faina intr-un vas si puneti putina apa , iar apoi framantati bine si iar puneti apa tot asa pana cand se termina apa.
Pasul 2
Puneti coca intr-un loc si puneti peste ea un prosop.Lasatio sa creasca timp de 6 ore.
Pasul 3
In timp ce coca creste pregatiti sucul de portocale si sucul de lamaie .Luati 8 portocale si 8 lamai si stoarcetile , apoi punetile intr-un castron separat fiecare.
Pasul 4
Luati dulceata de trandafiri , untul , zaharul , mierea si amestecatile pe toate impreuna.Dupa ce le amestecati bagatile la congelator.
Pasul 5
Luati stafidele , nucile , fisticul si fructele.Amestecati stafidele , nucile si fisticul.Fructele trebuie spalate bine , decojate si taiate.Dupa ce le-ati taiat le amestecati cu celalalte.
Pasul 6
Dupa ce trec cele 6 ore luati coca si luati facaletul si intindetio.Dupa , ce ati intinso bine bine pe masa , puneti tot ce se intamplase la" pasul 3 , pasul 4 , pasul 5" si faceti triunghiuri.Apoi inchidetile si bagatile la cuptor la 4 ore.
Pasul 7
Luati din nou zaharul si apa si turnatile intru cazan.Apoi , punetile pe foc timp de 5 minute.
8.Cand scoateti tava de la cuptor turnati repede serbetul "cel de la pasul 7" si mancati cu placere.
Sper sa va placa!Mie mia placut din totdeauna.
Ingrediente:
-1 kg de faina
-200 ml de apa
- 300 gr de nuci
- 150 gr de unt
- 200 gr de zahar
- 150 ml de miere
-200 ml ducealata de trandafir
-300 gr stafide
-300 gr fistic
-160 ml suc de portocale
-210 kg fructe
160 ml suc lamaie
Mod de preparare:
Pasul 1
Turnati toata faina intr-un vas si puneti putina apa , iar apoi framantati bine si iar puneti apa tot asa pana cand se termina apa.
Pasul 2
Puneti coca intr-un loc si puneti peste ea un prosop.Lasatio sa creasca timp de 6 ore.
Pasul 3
In timp ce coca creste pregatiti sucul de portocale si sucul de lamaie .Luati 8 portocale si 8 lamai si stoarcetile , apoi punetile intr-un castron separat fiecare.
Pasul 4
Luati dulceata de trandafiri , untul , zaharul , mierea si amestecatile pe toate impreuna.Dupa ce le amestecati bagatile la congelator.
Pasul 5
Luati stafidele , nucile , fisticul si fructele.Amestecati stafidele , nucile si fisticul.Fructele trebuie spalate bine , decojate si taiate.Dupa ce le-ati taiat le amestecati cu celalalte.
Pasul 6
Dupa ce trec cele 6 ore luati coca si luati facaletul si intindetio.Dupa , ce ati intinso bine bine pe masa , puneti tot ce se intamplase la" pasul 3 , pasul 4 , pasul 5" si faceti triunghiuri.Apoi inchidetile si bagatile la cuptor la 4 ore.
Pasul 7
Luati din nou zaharul si apa si turnatile intru cazan.Apoi , punetile pe foc timp de 5 minute.
8.Cand scoateti tava de la cuptor turnati repede serbetul "cel de la pasul 7" si mancati cu placere.
Sper sa va placa!Mie mia placut din totdeauna.