Bun venit tuturor! Inregistreaza-te pentru a comenta serialele in curs de difuzare,dar si pt. ati spune parerea in legatura cu serialele si cultura Coreeana si nu numai!Respecta si vei fi respectat/a!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bun venit tuturor! Inregistreaza-te pentru a comenta serialele in curs de difuzare,dar si pt. ati spune parerea in legatura cu serialele si cultura Coreeana si nu numai!Respecta si vei fi respectat/a!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Mancare si bautura

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Mancare  si bautura Empty Mancare si bautura Mier Iul 06, 2011 4:23 am

Gaby

Gaby
AdminFondator

Climatul,geografia,religia si traditia au generat numeroasele bucatarii din India.Exista o coplesitoare varietate de mancaruri,de la cele mai simple la cele mai extravagante.Chiar si mancarea de orez din sudul Indiei sidhal(leguminoasele-mazarea,fasolea si lintea)variaza subtil de la un oras la altul;intr-adevar,atat de multe soiuri de mazare se cultiva in India incat ziarele financiare dau preturile mazarii la Bursa de Valori intr-o rubrica speciala,numai a ei.



Curry

India este traditional asociata cu mancarurile condimentate,precum curry.Cuvantul "curry" insusi are conotatii derutante.Pentru multi inseamna o caserola de care grasa,condimentata din belsug,greu de digerat.De fapt,cuvantul vine din tamil,un dialect indian din sud:kari inseamna,pur si simplu,"a manca muscand".Dar timp de secole a fost folosit referitor la un savuros sos de carne,peste,fructe sau legume gatite cu masala,un amestec de mirodenii locale,pisate sau macinate.Acesta era de regula adaugat la mancarurile mai curand foarte simle de cereale,sau faina,coapte in paine nedospita(in nord)sau in orez fiert(in est si sud).Astfel,karidadea savoare si varietate- un text din secolul al V-lea descrie cum eroul mananca "orez dres cu unt si cu toate soiurile de curry".Astazi,gama larga de curry a Indiei indeplineste aceeasi functie.

La intersectia bucatariilor

Uriasa dimensiune si diversitate a Indiei se rflecta in faptul ca majoritatea alimentelor sunt produse in tara.Sa vizitezi vasta piata agro de la marginile orasului Delhiinseamna sa fii la intersectia unei reele comerciale alimentare ce acopera intreaga tara.Aici ai sa vezi pana la 20 de soiuri de banane din sud,portocale din Himalaya sublpina,orez din Bengal si TamilNandu si saci intregi cu mirodenii.In nord,painile-naan,chapatti,roti,paratha,si romali roti(painea batista)subtirea ca foaia de hartie;merg bine cu mielul usor condimentat sau cu figaruile de pui facute intr-untandoor(cuptor de lut).In Rajasthan,mancarea este chiar moderat condimentata,.

Legumele

Legumele sunt populare pe tot cuprinsul tarii,dar in predominant vegetarianul sud sunt pe locul intai.Cea mai buna cale pentru a gusta din larga varietate este sa comanzi un thali(platou din lemn).Platoul acesta are,pe margini,sase sau mai multe katoris(farfuriute)fiecare cu cate o leguma.De asemenea,are si un dahi(iaurt),condimente si mighai(budinca dulce).

https://fani-coreea.forumgratuit.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum